luni, 21 octombrie 2013

DE PRIN LUME ADUNATE

Unele dintre statisticile de mai jos vi se vor parea amuzante în timp ce altele sunt cât se poate de serioase. Absolut toate sunt menite, însă, să ne arate cât de puține lucruri cunoaștem despre lumea care ne înconjoară. Demersul nostru include statistici din absolut toate domeniile de interes, de la date geografice și zoologice, până la cele politice și militare... un melanj de informații mai mult sau mai puțin inedite, care să vă descrețească frunțile și să vă permită câteva momente de reflecție...
1. Furnicile nu dorm niciodată. Cu toate acestea, în zorii zilei, furnicile se întind asemenea oamenilor pentru a se dezmorți.
2. Aproximativ 90% din populația întregii planete locuiește în emisfera nordică.
3. Cimpanzeii și coțofenele sunt singurele animale care își pot recunoaște imaginea într-o oglindă.
4. Barajul Hoover din SUA a fost proiectat ca să reziste pentru cel puțin 2.000 de ani. Cimentul folosit la ridicarea impresionantei construcții nu se va întări complet decât peste 500 de ani.
5. În ciuda aparențelor, două treimi din suprafața întregului continent african se află în emisfera nordică.
6. Dacă ții un caras auriu într-o încăpere lipsită de lumină, acesta va deveni, în cele din urmă, alb.
7. Irlanda este singura țară europeană în care nu există șerpi.
8. În provincia Alberta din Canada au fost uciși absolut toți șoarecii. În prezent, este singura provincie din lume în care nu există asemenea rozătoare.
9. Ochiul unui struț este mai mare decât creierul acestei păsări.

10. Pentru fiecare om de pe Terra există circa 200 de milioane de insecte. Numai termitele ne depășesc într-un raport de 10 la 1.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu